Δελτία Τύπου
02-05-2017
Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017 «σαλπάρει» από τον Πειραιά!

Για 22η χρονιά ξεκινά και φέτος η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μετά την πολύ γόνιμη περσινή συνεργασία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με τον Δήμο Πειραιά, που αποτυπώθηκε στη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών στον κεντρικό καθαρισμό στα Βοτσαλάκια τον Μάιο του 2016, η «συνταγή της επιτυχίας» επαναλαμβάνεται και φέτος με τη διοργάνωση μίας ακόμα κοινής δράσης. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., στην παραλία Φρεαττύδα, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει τον πρώτο κεντρικό του καθαρισμό στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017, με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά.

Στον καθαρισμό θα συμμετάσχουν μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του Δήμου Πειραιά, εκπρόσωποι της UNEP MAP, αθλητικές ακαδημίες και σύλλογοι της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και υποθαλάσσιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center. Για την ασφαλή υλοποίηση της δράσης θα συνδράμει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Πειραιά. Για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια από τους ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ όλοι οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στη συλλογή πολύτιμων πρωτογενών επιστημονικών δεδομένων, μέσα από την καταγραφή του ρυπαντικού φορτίου της ακτής στα ειδικά διαμορφωμένα Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων που θα τους διανεμηθούν.

H Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, κα Πατρίτσια Γούργουρα δήλωσε σχετικά: « Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο Δήμος Πειραιά δείχνει σταθερά την υποστήριξή του σε δράσεις με προστιθέμενη περιβαλλοντική και κοινωνική αξία. Ο εθελοντισμός και η προστασία του φυσικού μας κεφαλαίου είναι δείγματα πολιτισμού. Επιδίωξή μας είναι, η αγαστή συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι να συνεχιστεί και να δουλέψουμε από κοινού, ώστε ο Δήμος Πειραιά, ένας Δήμος με τεράστια κοινωνική και οικονομική σημασία, να αποτελέσει περιβαλλοντικό πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Με τη συγκεκριμένη δράση προσδοκούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν από νωρίς περιβαλλοντική συνείδηση. Πιστεύω ότι οι θεσμικοί φορείς πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να δίνουν κίνητρα σε μικρούς και μεγάλους, προκειμένου να συμμετέχουν σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Καλώ τους δημότες να έρθουν την Κυριακή 7 Μαΐου στη Φρεαττύδα και να ζήσουν την εμπειρία του εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια ουσιαστική περιβαλλοντική δράση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ έχει την τιμή να υποστηρίζεται από τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ως επίσημος πρεσβευτής της ενσαρκώνει τις αξίες της απρόσκοπτης προσπάθειας και το όραμα για καθαρό και υγιές θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο Ολυμπιονίκης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε: «Όλοι οι Πειραιώτες και όχι μόνο, οφείλουμε να βοηθήσουμε στον καθαρισμό την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στην παραλία και στη θάλασσα της Φρεαττύδας. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται περιβαλλοντικές δράσεις, να γίνονται καθαρισμοί κάθε χρόνο. Δίνουμε το μήνυμα ότι κάθε ημέρα, είναι ημέρα για καθαρισμό και ότι πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον».

Όπως και πέρυσι, η φετινή εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ επικεντρώνει στο πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. Η διάρκειά της είναι από 1ηΜαίου μέχρι 30 Ιουνίου και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας www.medsoscleanup.gr ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο 210 8228795.

08-05-2017
«Ευ αγωνίζεσθαι» για το περιβάλλον στην παραλία Φρεαττύδα

«Ευ αγωνίζεσθαι» για το περιβάλλον στην παραλία Φρεαττύδα Την Κυριακή 7 Μαΐου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Πειραιάς φιλοξένησε τον εναρκτήριο καθαρισμό της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 22η χρονιά.

Η άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά απέφερε για μία ακόμη φορά καρπούς και η παραλία Φρεαττύδα πλημμύρισε από εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν τον αγώνα τον καλό ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση.
Το «παρών» έδωσε ο «πρώτος πολίτης» της πόλης, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δίνοντας το καλό παράδειγμα στους δημότες τους, συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό. Τη δράση τίμησε και ο Ολυμπιονίκης και επίσημος πρεσβευτής της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, κ. Σπύρος Γιαννιώτης η παρουσία του οποίου ενέπνευσε τους εθελοντές στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης προσπάθειας για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Όπως και πέρυσι, εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία παιδιών και νέων από τις ακαδημίες αθλητικών ομίλων του Πειραιά, που απέδειξαν εμπράκτως τη στενή διασύνδεση που μπορεί και πρέπει να έχει ο αθλητισμός με σημαντικά ιδανικά, όπως είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, στον καθαρισμό της Φρεαττύδας συμμετείχαν οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, κολύμβησης και κανόε-καγιάκ του Ολυμπιακού, η ακαδημία βόλεϋ του Εθνικού, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά, η Ermis μπάσκετ και ο ποδηλατικός σύλλογος «Τα λυκόπουλα».

Εκτός από τις αθλητικές ακαδημίες, στη δράση πήραν μέρος μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, του Δήμου Πειραιά, της UNEP MAP, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, της Greenpeace, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Διογένης» και άλλων φορέων, αλλά και δεκάδες μεμονωμένοι πολίτες. Στο περιθώριο της δράσης πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία οι μικροί εθελοντές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διασκεδαστικό τρόπο για το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων και την ανάγκη δραστικής μείωσής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη διάρκεια της δίωρης δράσης, πραγματοποιήθηκε και υποβρύχιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ενώ η όλη δράση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια χάρη στην παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Πειραιά.

Όπως και πέρυσι, η φετινή εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ επικεντρώνει στο πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. Η διάρκειά της είναι από 1η Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας www.medsoscleanup.gr ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο 210 8228795.

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOSELEON GRAND RESORT AND SPAΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΩΝΔΑ ΣΑΜΟΥ5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ4/Θ ΔΗMΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΘΕΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣAQUILA PORTO RETHIMNOIBEROSTAR CRETA PANORAMA ET MAREBALI PARADISE (ΜΑΡΙΚΑ ΠΩΛΟΓΕΩΡΓΗ ΑΕ )Ο.Φ.Α ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΥΤΩΝ 7/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΕΙΝΟΥ18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΛΑΤΩΝΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΕΡΑΝΙΩΤΗΣ14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ ΡΟΔΟΥ 9/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΤΕΙΩΝELOUNDA SA HOTELS & RESORTSELOUNDA SA HOTELS & RESORTSELOUNDA SA HOTELS & RESORTSELOUNDA SA HOTELS & RESORTSΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΚΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΑΘΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ13 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΟΣΑΠΟΥΝΑΚΑΙΙΚΩΝ1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑΣΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ12ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ FODELE BEACH & WATER PARK HOLIDAY RESORTΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΟΥΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΟΥ 6/Θ Δ.Σ. ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ- ΞΟΥΡΙΧΤΙΟΥ-ΤΣΑΓΚΡΑΔΑΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟ5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥΑΛΝΤΕΜΑΡ Α.Ξ.Τ.Ε.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΙΑΣΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ5/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΕΝΙΤΣΩΝΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΜτΓ)ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣFAIR TRADE HELLAS ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΡΤΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΕΤΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΓΑΛΗΝΗΣ2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥΓΥΜΝΑΣΙΟ ΥΔΡΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΧΙΟΥ3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΟΥΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΜΙΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΩΝ ΑΧΑΪΑΣ3/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ΒΟΙΩΝ12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 17ο ΑΓΡΙΝΙΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΛΟΥ (+650-ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΔΗΜ.ΣΧ. ΑΠΑΛΟΥ,+17-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥΓΥΜΝΑΣΙΟ και οι ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΣΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ1ο ΠΕΠΑΡΗΘΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ9 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΖΙΝΟΥΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝΒ’ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΓΟΣ5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΟΛΟΓΟΥ‐ΠΟΤΟΥ ΘΑΣΟΥ4/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΒΙΩΝΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ HOTEL CRETAN MALIA PARKΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣHOTEL SITIA BEACH CITY RESORT & SPA145ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣΕ.Ε.Ε.Ε.Κ. ΝΕΑΣ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΤΜ. ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥSTERIS ELEGANT BEACH HOTEL2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΘΕΙΑΣΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥΣΔΕ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ "ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ"ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΗΛΕΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΙΟΥ-ΒΑΛΕΤΕΙΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ5ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥΑΛΙΚΗ ΜΟΡΘΑΝΑΣΗΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΛΤΣΑΒΙΑΣIBISCOS A.E ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣTUI FAMILY LIFE CRETA PARADISE & CALDERA BEACH BY ATLANTICAΤο Ν. Π. Δ. Δ. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Κ. Π. Ε. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ, Δ / νση ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΕΕΕΚ ΠΥΡΓΟΥ -ΔΔΕ ΗΛΙΕΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRECOTEL MELI PALACEST. NICOLAS BAY RESORT HOTEL & THALASSA VILLASFISI EVER ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΚΟΤΣΩΛΗΣΜΑΡΘΑ ΛΙΒΕΡΗ ΔΑΛΑΒΕΡΗΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣANDROS TRAIL RACEΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΥΡΟΥΝΤΙWELCOMMONΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΣΚΙΑΘΟΣ"ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΙΕΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΙΕΙΑΣ MSD AFBEE
Εθελοντές: 15624
Φορείς: 343
Φυσικές περιοχές: 226
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ